شاززز

شما در حال مشاهده بلاگ قدیمی شاززز هستین! سایت جدید به آدرس shaazzz.ir در دسترسه.
شاززز

اینجا وبسایت آزاد المپیاد کامپیوتره! ;)
واسه ی همه ی سطوح از تازه کارها تا طلای جهانی!

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۶ مطلب در مهر ۱۳۸۸ ثبت شده است

۲۴
مهر
آقای دکتر قدسی ، رئیس کمیته ملی المپیاد کامپیوتر لحظاتی پیش توضیحاتی در مورد المپیاد کامپیوتر امسال دادند که متن آن به شرح زیر می باشد: ( اُه! چه ادبی شد! )

:" به لینک
http://ce.sharif.edu/~ghodsi/inoi/inoi-new-chart.pdf
مراجعه و فایل مربوطه را دانلود کنید و آن را به دقت بخوانید. این فایل حاوی جزییات برنامه‌ی جدید است.

چند نکته‌ی فوری:
۱- کلاس‌های سومی از امسال می‌توانند در مرحله‌ی اول شرکت کنند. مرحله‌ی اول امسال ساده تر از سال‌های پیش است و حدود ۱۰۰۰ نفر از شرکت کنندگان سال اول تا سوم انتخاب می‌شوند تا در مرحله‌ی دوم شرکت کنند.
۲- مرحله‌ی دوم در دو روز برگزار می‌شود. دانش‌پژوهانی که در دوره‌ی تابستان ۸۸ برنز نگرفته اند از شرکت در مرحله‌ی اول و دوم معافند. اما برنزی ها مانند دانش‌پژوهان جدید باید شرکت کنند.
۳- از مرحله‌ی دوم کلا ۶۰ نفر انتخاب می‌شوند تا در آزمون برنامه نویسی ای که درست قبل از تابستان برگزار می‌شود شرکت کنند. تا بر اساس این نمره‌ی این آزمون و نمرات آزمون‌های مرحله‌ی اول و دوم، ۳۰ نفر برای دوره‌ی تابستان ۸۹ انتخاب شوند.
۴- حدس زده می‌شود که برخی از بچه‌های نقره‌ای تابستان ۸۸ که هم اکنون سال سوم هستند ترجیح می‌دهند که به دنبال کنکور بروند. اما اگر بخواهند می‌توانند بدون شرکت در مرحله‌ی اول و دوم و نیز آزمون برنامه نویسی در دوره‌ی تابستان ۸۹ شرکت کنند. البته این دانش‌پژوهان دیگر مجاز به شرکت در کلاس‌های درس تابستان نیستند ولی باید فقط در آزمون‌های آن شرکت نمایند.

موفق باشید "

  • شااززز منگولیا
۱۶
مهر
خوب میگن مرده و  حرفش , که مرده ایهام داره  فکر کنم
اعلام شد که سال سومی ها هم میتونن المپیاد بدن  این هم لینکش 

http://ysc.ac.ir/showNews.aspx?id=342

از علیرضا هم عذر میخوام ولی چون من قول داده بودم گفتم

  • شااززز منگولیا
۱۳
مهر
سلام بچه‌ها ، خوبید؟!

به عنوان یه المپیادی الآن باید چی کار کنی؟!

اگه معلم داری از معلمت بپرس ، اگه نداری و نمی‌دونی واقعا چی کاری کنی به حرفهای من گوش کن

اگه اولی:
ورودت گل باران! کتاب الفبای المپیاد کامپیوتر کتاب خوبیه، کتاب ترکیبیات زرد هم خوبه همون کتابی که انتشارات فاطمی زده و نویسندش علی‌رضا علی‌پوره! خیلی مهمه که الآن به شمارش و استقرا و لانه کبوتری مسلط باشی! برای حل مسئله هم می‌تونی کتاب ترکیبیات خوشخوان رو بخونی که نویسندش عباس ثروتیِ ! اگه خیلی خوب این کتابا رو خوندی و مطمئن شدی که بلدی حالا برو کتاب استراتژی‌های حل مسئله رو بخون!

اگه دومی:
اول بگم که هر نتیجه‌ای که پارسال گرفتی رو فراموش کن؛ هست کسی که سال اول مرحله اول قبول نشده بعد طلا شده! اونطرف هم هستن کسانی که سال اول جز ۳۰ نفر شدند بعد رد شدند! شما الآن باید یه چیزایی از لانه کبوتری و استقرا بلد باشید! اگه احساس می‌کنید ضعیفید می‌تونید برید سوال حل کنید؛ از تو الفبای المپیاد کامپیوتر یا ترکیبیات خوشخوان! مقدار خوبی هم باید گراف یاد بگیرید که کتاب مقدمه‌ای بر تئوری گراف که نویسندش داگلاس ب. وست هست خوبه! یه مقدار کمی هم الگوریتم یاد بگیرید، نمی‌دونم از کجا یاد بگیرید خوبه! از علی‌رضا بپرسید

اگه سومی و تو دوره نیستی:
من سه بار زنگ زدم باشگاه؛ دفعه‌ی اول گفتند «آره پسرم می‌تونی شرکت کنی». دفعه‌ی دوم گفتند «نه پسر جان نمی‌تونی شرکت کنی». دفعه‌ی سوم گفتند «آره پسر گل می‌تونی شرکت کنی». تو تابستون هم یه بار به علی شریفی (یه نفر تو کمیته ملی المپیاد کامپیوتر) میل زدم، ایشون گفتند یه قانونی تصویب شده که طبق اون قانون سوم‌ها هم می‌تونن شرکت کنن. اما مشخص نیست که این قانون از امسال اجرا بشه یا نه،، ولی گفتند که به احتمال بالا از همین امسال شروع می‌شه! شما بخونین اگه نتونستید بدید هم ضرری نکردید؛ فقط اگه برای طلا می‌خونید باید به مقدار لازم برنامه نویسی و الگوریتم هم بخونید! چون نقره‌ها و برنزهای امسال هم با شما امتحان میدند دیگه!

اگه سومی و تو دوره‌ای:
اینو بدون که تهرانی‌ها کلاس دارن و الآن دارن کلی الگوریتم و سی پلاس پلاس و اینا یاد می‌گیرن! پس تو هم بشین بجای الافی اس‌جی‌یو و یوساکو بزن! می‌تونی یه سری از چیزها رو هم می‌تونی از تو سایت تاپ‌کدر یاد بگیری!

ولی کیه که به حرفه من گوش بده D:
دمه مرحله اول و مرحله دومی نشینید استراتژی یا علی‌پور و اینا بخونیدا! فقط سوال‌های سال قبل رو حل کنید!

  • شااززز منگولیا
۱۱
مهر
سلام، خوبین؟ خوش می گذره؟!

می خواستم چند تا نکته بگم:

1- اگه یه نگاه به سمت راست صفحه بندازین ، یه کم پایین تر ، یه بخش وجود داره به نام "آرشیو موضوعی" ، همون طور که از اسمش پیداست، مطالب توی اونجا به صورت دسته بندیه. پس اگر خواستید در مورد هر موضوعی اطلاعات کسب کنین ، می تونید به راحتی از اونجا پیدا کنید.

2- من تقریبا مطالب قبلی رو توی این دسته بندی ها گذاشتم و اگه هر قسمت کامل نباشه ( مثلا توضیح در مورد مرحله 1 ) سعی می کنیم کاملش کنیم. 

3- لطفا بقیه نویسنده ها ( چه کسانی که الان هستن ، چه کسانی که بعدا میان) هم این موضوع رو رعایت کنن!

4- لطفا پیام خصوصی یا ایمل نزنید و بپرسید برای شروع چه کنم و ... اگر سوالی داشتید ، توی بخش نظرات بپرسید تا جوابش رو همه بگیرن. البته اول آرشیو موضوعی که مورد نظرتونه رو مطالعه کنید، اگه جواب سوالتون نبود بعد بپرسید! همین دیگه ، ممنون  D:

  • شااززز منگولیا
۱۱
مهر

به نام خدا

سلام به همه دوستان!

من علی باباییم. هم دوره‌ای علیرضا ذاکری و یکی از نویسنده ‌های دیگه این وبلاگ.
راستش چند روز پیش با یکی از بچه‌های دوره نقره-طلا در مورد دوره‌شون صحبت می‌کردیم، فکر کردم بد نباشه اینجا هم یه سری توضیحات بدم.
تو این دوره برای بچه‌ها ۲-۳ تا دوره‌ی دو هفته‌ای می‌ذارن که توش یه سری مباحث جدید می‌گن و آخرش امتحان‌های نهایی است که توش مدال طلاها و ۶ نفری که باید برای تیم رقابت کنند مشخص می‌شه. البته احتمال داره با طرح جدید کمیته این چیزها تغییر کنه.
مهمترین مباحثی که تدریس میشه این هاست:

flow , mincut

segment tree

kmp

matching, wmatching, vertex cover, ...

2connected vertex-edge component

2sat

eulerian tour

strongly connected components

convex hull

equation system

یاد گرفتن یه الگوریتم نیاز به این داره کهخودتونبخونیدش و کدش رو بزنید. منظورم اینه که خیلی رو کلاس‌های دوره برای یاد گرفتن این چیزها حساب نکنید و خودتون اون ها رو بخونید و تمرین کنید. مخصوصا اگه معلماتون نتونن خیلی خوب بهتون توضیح بدن (اتفاقی که سر دوره ما افتاد). واسه اینکه خودتون این ها رو بخونید منبع زیاده. از نوع کتابیش CLRS و creative و از نوع اینترنتیش رو هم خودتون سرچ کنید. مثلا اولین لینک تو قسمت پیوندهای همین وبلاگ ۳ تا از این درس ها رو توضیح داده.

یکی از کارهای مهمی که بچه ها تو این دوره انجام می‌دن حل مساله‌ تو سایت‌های اینترنتی است. مهمترینش (به نظر من) usaco است. تو این سایت یه سری سوال هست که باید به ترتیب (بخش به بخش) حلشون کنید و یه سری هم مطالب آموزشی داره که توش خیلی از الگوریتم ها رو یاد داده و خیلی مفیده. سایت های دیگه هم هست که اکثرا ACMای اند ولی برای تمرین کد زدن خیلی خوبند. بهترینش (بازم به نظر خودم) SGU است. اما اولویتتون تو این سایت ها USACO باشه بهتره. لینک این سایت ها تو قسمت پیوندهای همین وبلاگ هستش.

یک کار مهمه دیگه هم امتحان دادنه. امتحان‌های آنلاین اینترنتی فت و فراوونه. یکی از خوب‌هاش بازم مال سایت usaco است و یکی دیگه یه سایته برای المپیاد ملی کرواسی که آدرس‌هاشون به ترتیب اینهاست:

http://ace.delos.com/contestgate

http://hsin.hr/coci/

به جز امتحان‌های آنلاین خودتون هم می‌تونید سوال‌ها و testdata های امتحان های قدیمی رو پیدا کنید و از خودتون امتحان بگییرید. مثلا INOI و IOI و CEOI های سال‌های قبل خوبند.

امیدوارم حرف‌هایی که زدم به دردتون بخوره.

فعلا خداحافظ.

  • شااززز منگولیا
۰۵
مهر
سلام به همه ی خوانندگان این وبلاگ پر مسمی!!

همون طور که رامتین وعده داده بود، این وبلاگ از کار نخواهد ایستاد و من نویسنده ی جدید این وبلاگ هستم.

و همین طور که اینجا نوشته ، اسمم علیرضا ذاکری ه از دبیرستان شهید اژه ای اصفهان. امسال من پیش دانشگاهی هستم و سال گذشته ( دوره 18 )  مدال طلای المپیاد کامپیوتر گرفتم. و الان مثلا توی دوره ی انتخابی تیم ملی هستم. فک می کنم همینا واسه ی معارفه کافی باشه!

قبلا وبلاگ ejoi.blogfa.com رو داشتم که حالا که اومدم اینجا ، تصمیم دارم اونجا رو بدم به بچه هایی که الان دوره نقره-طلا هستن.

امیدوارم بتونم به شما علاقه مندان المپیاد کامپیوتر کمک کنم.

و این بود مراسم تودیع و معارفه و از این حرفا.

فعلا ، یا حق.

  • شااززز منگولیا