شاززز

شما در حال مشاهده بلاگ قدیمی شاززز هستین! سایت جدید به آدرس shaazzz.ir در دسترسه.
شاززز

اینجا وبسایت آزاد المپیاد کامپیوتره! ;)
واسه ی همه ی سطوح از تازه کارها تا طلای جهانی!

طبقه بندی موضوعی
بایگانی

۱۹۸ مطلب توسط «شااززز منگولیا» ثبت شده است

۲۷
آذر

آیا از کمبود سوال یا نداشتن سوال تئوری رنج می برید ؟
آیا به دنبال قوی شدن در یک مبحث خاص ( مثلا ناوردایی ) هستید ولی به اندازه کافی سوال برای حل کردن ندارید ؟

 

ما (‌طلا های دوره ۲۹ ) برای این مشکل راه حلی پیدا کردیم! از این به بعد می توانید به بات تلگرام شااززز سر بزنید و سوال بگیرید.
نکته قابل توجه این است که می توانید از یک تگ ( مثلا استقرا ) یا حتی چند تگ خاص (مثلا استقرا و اکسترمال و لانه کبوتری)‌ سوال بگیرید. در اینصورت سوالاتی که همه این تگ ها را همزمان دارند برای شما نمایش داده می شود.
 

شما قابلیت ذخیره کردن سوالاتی که روی آنها فکر کردید و حل نشدند را دارید ! پس نگرانی از بابت به فراموشی سپرده شدن سوالات حل نشده وجود نخواهد داشت.

اگر سوالی حل نشد شما می توانید هینت سوال را بخوانید! در صورت تمایل می توانید راه حل سوال را هم بخوانید ولی در فرهنگ المپیادی این کار ( سوزاندن سوال ) کاری بسیار زشت است :))

در صورت تمایل می توانید به آرشیو سوالات ما سوال اضافه کنید! در اینصورت سوال شما بعد از بررسی ما به لیست سوالات اضافه خواهد شد. همچنین به کسی که بیشترین تعداد سوال را اضافه کند پیتزا تعلق خواهد گرفت! برای فهمیدن اینکه چند تا سوال اضافه کرده اید و نفر چندم هستید می توانید به 'رنکینگ' را ببینید.


https://t.me/ShaazzzProblemBot

 

با تشکر از دبیرستان علامه حلی ۱ که سرورشان را در اختیار ما قرار دادند.

  • شااززز منگولیا
۱۹
دی

سلام ! دونقطه دی

 

مثل دیروز اول راه شب گذشته رو می گیم ( اگر به سوال به مقدار کافی فکر نکردین، نخونین که براتون لوث نشه !=) ) :

 

اول از همه, اگر دو تا زیر مجموعه ی متمایز پیدا بشه که در شرایط سوال صدق کنه, دو زیرمجموعه ی مجزا هم پیدا میشه. کافیه اشتراکشون رو از هر دو حذف کنیم.

حالا در کل 2زیرمجموعه داریم. هر کدوم از زیرمجموعه ها مثل S رو متناظر با یک n+1 تایی مرتب (a0, a1 , ... , an) می کنیم, که ai برابر sigma (Sji هست.

ai حداقل 0 و حداکثر M * M i = M i + 1 هست, پس حداکثر M i + 1 + 1 <= M n + 2 حالت دارد ( M > 1 ). در نتیجه تعداد n + 1 تایی های معتبر از M n*n + 3*n + 2 بیستر نیست.

پس کافیه 2M > M n*n + 3*n + 2 تا طبق اصل لانه کبوتری 2 تا زیرمجموعه درست پیدا بشن. تابع 2نمایی هست ولی تابع M n*n + 3*n + 2 چندجمله ای, پس پیدا می شه M که نا مساوی گفته شده برقرار بشه !

 

خب , بالاخره می رسیم به سوال امشب دونقطه دی :

 

خانه های یک جدول مربعی n x n رو با اعداد صحیح پر کرده ایم , به طوری که اختلاف عدد هر دو خانه ی مجاور ضلعی , از 1 بیشتر نشود.

الف ) اثبات کنین عددی وحود داره که حداقل کف n/2 بار در جدول ظاهر شده.

ب ) اثبات کنین عددی وحود داره که حداقل n بار در جدول ظاهر شده.

 

نویسنده: مهرشاد =) (راه سوال دیشب هم از میکائیل )

 
  • شااززز منگولیا
۱۸
دی

سلام بچه های خوبی که شاز را دنبال می کنید. :)

امروز اومدیم یه سری صحبت کلی در مورد المپیاد بکنیم و ببینیم چی کارا باید بکنیم تا یک المپیادی موفق باشیم. مطالب این پست را با دقت بخونید و به دوستاتونم توصیه کنید که بخونن.


اول از همه یه سوال مهم. چرا المپیاد؟

بچه ها تا قبل از دانشگاه المپیاد بهترین فضایی هستش که می تونید به خوندن مباحثی که دوست دارید بپردازید و از حل مسئله تو این مباحث لذت ببرید. همین طور فضای رقابتی که توی المپیاد هستش خیلی باحال و خفنه. این جور فضاها کمتر جایی پیدا میشن واقعا. البته مدال اوردن توشم خیلی می تونه به نفعتون باشه.
حالا بحث مدالشم که بذاریم کنار ‍, کلی خوبی های دیگه داره که ارزششون خیلی از مدال اوردن بیشتره. مثلا اینکه شما وقتی به مسائل فکر می کنید و ایده های مختلف می زنید ذهنتون پرورش پیدا می کنه و این تو اینده خیلی به دردتون میخوره.همین طور تو المپیاد یاد می گیرید به مسائل از دید دیگه ای نگاه کنید و اون موقع می فهمید که مسائل چه قدر راحت تر می تونن حل بشن.
متاسفانه بیشتر بچه ها فکر می کنند المپیاد مال بچه هایی هست که خفنن و زیاد درس می خونن ولی این اشتباهه. المپیاد برای کسانی هست که دوست دارن توی همه ابعاد پرورش پیدا کنند و زندگی بهتری برای خودشون بسازن منتها به شرط اینکه پشتکار قوی داشته باشن :)
راستشو بخواهید هر چه قدر از خوبی های المپیاد و تاثیر مثبتی که رو شما می ذاره بگم کم گفتم ولی چون می خواهیم مختصر و مفید توضیح بدیم به همین قدر بسنده می کنیم. بهتون توصیه می کنم خودتون هم در مورد مزایای المپیاد تحقیق کنید.

حالا که فهمیدیم المپیاد خوبه می خواهیم بدونیم چی کار باید بکنیم تا المپیادی موفقی بشیم. برای همین اول مراحل المپیاد رو توضیح میدم براتون.

مراحل المپیاد کامپیوتر:

مرحله‌ اول: یک آزمون تستی چندگزینه‌ ای برای انتخاب در سطح استانی برگزار می‌ شود. تعداد شرکت کنندگان این آزمون حدود ۱۰۰۰۰ نفر و تعداد قبول شدگان برای مرحله‌ بعد بین ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ نفر می‌باشد. این مرحله صرفا محکی ساده برای مهارت سنجی شما در حل مسائل ترکیبیات و گراف مقدماتی می باشد.

مرحله‌ دوم: شامل یک آزمون تستی و یک آزمون تشریحی که در دو روز برگزار شده و برای انتخاب در سطح کشوری برگزار می‌شود. شرکت‌ کنندگان این مرحله قبول‌ شدگان مرحله‌ اول هستند و تعداد قبول‌ شدگان برای مرحله‌ بعد حدود دو برابر ظرفیت دوره‌ تابستانی (تقریبا ۸۰ نفر) می‌باشد. ضمنا برای تصحیح شدن آزمون تشریحی شما باید ابتدا در ازمون تستی حدنصاب لازم رو کسب کنید. این مرحله چالشی مهم و تاثیرگذار برای محک زدن دانش اموزان در زمینه های ترکیبیات و گراف و الگوریتم خواهد بود و رقابت در ان بسیار جدی می باشد.
آزمون مقدماتی برنامه‌نویسی (مرحله سوم): شامل یک آزمون تمرینی و دو آزمون انتخابی که در آن هر نفر یک کامپیوتر برای کمک گرفتن در حل مسائل خواهد داشت. در این مرحله پاسخ نهایی هر سوال یک عدد خواهد بود که روی برگه نوشته شده و تصحیح می‌شود. قبول‌شدگان این مرحله حدود ۴۰ نفر برای شرکت در دوره‌ تابستانی انتخاب می‌شوند.
دوره‌ تابستانی: در این دوره در کنار تدریس مطالبی از علوم کامپیوتر که در دروس دبیرستان مطرح نمی‌شوند و هم چنین کلاس‌های تمرین برنامه نویسی و حل مسئله، به طور منظم آزمون‌ های تشریحی و برنامه نویسی برگزار می‌شود. شرکت‌کنندگان در این دوره منتخبین آزمون مقدماتی برنامه‌ نویسی و همچنین دارندگان مدال نقره‌ المپیاد کامپیوتر از سال‌های گذشته هستند که مجاز به شرکت در المپیاد باشند. در انتهای این دوره بر اساس عملکرد شرکت‌ کنندگان در آزمون‌ها به 8 نفر مدال طلا و به ۱۶ نفر بعد مدال نقره و به بقیه برنز داده می‌شود. برحسب عملکرد دانش آموزان ممکن است به فرد یا افرادی هیچ مدالی داده نشده و تنها دیپلم افتخار دریافت کنند. دانش‌آموزانی که مدال طلا کسب کرده‌ اند برای انتخاب تیم ملی از شرکت در کنکور سراسری معاف بوده و در این رقابت‌ها باید شرکت کنند.
دوره‌ انتخاب تیم ملی: دانش آموزانی که مدال طلای کشوری المپیاد کامپیوتر را کسب می‌کنند تا زمانی که مجاز به شرکت در المپیاد کامپیوتر باشند برای عضویت در تیم ملی اعزامی به المپیاد بین‌ المللی کامپیوتر رقابت خواهند کرد. در این دوره تمرکز بر تمرین و کسب تسلط بیشتر می‌باشد و در کنار آن مطالب تکمیلی نیز آموزش داده می‌ شود. پس از این دوره تیم ملی متشکل از ۴ نفر انتخاب خواهند شد.

دوره‌ آمادگی تیم ملی: پس از انتخاب تیم ملی، در طول چند ماه باقی مانده به اعزام، دوره‌ ای دیگر برای آمادگی بیشتر مخصوص اعضای تیم برگزار می‌شود.


حال که با مراحل المپیاد کامپیوتر آشنا شدیم باید بدانیم که چگونه برای شرکت در این مراحل آماده شویم.


چگونه برای المپیاد آماده شویم؟

راستش این مطلب خیلی مهمیه که بدونیم چه جوری باید المپیاد بخونیم و خب توی چند خط یا حتی چند صفحه هم قابل توضیح نیستش.

به صورت کلی شما باید به طور همزمان به مطالعه ترکیبیات و گراف و افزایش مهارت حل مسئله توی این دروس بپردازید. در عین حال باید در برنامه نویسی الگوریتمی هم مهارتتون را افزایش بدید به این شکل که به یادگیری الگوریتم های جدید و یادگیری زبان C++ و همچنین حل کردن مسائل مربوط به برنامه نویسی الگوریتمی در سایت های برنامه نویسی بپردازید.

این کلیت کار بودش ولی تیم شاز همواره در کنار شما هست و اماده است تا به سوالاتتون جواب بده و شما را برای بهتر المپیاد خوندن راهنمایی کنه. 


گرچه قرار بود حرفام مختصر و مفید باشه ولی طولانی شد. به خاطر همین بیشتر از این خسته تون نمی کنم. منتظر سوالای شما دوستان هستیم. اگر بعد از خوندن این متن تصمیم گرفتید یه المپیادی واقعی باشید بهتون تبریک میگم و براتون ارزوی موفقیت می کنم. بدرود :)

  • شااززز منگولیا
۱۸
دی

خب خب خب :))

سلام بچه ها :8

از این به بعد قرار گذاشتیم هر شب یه سوال تحت عنوان "سوال شب" بدیم بهتون. درجه سختی سوالا اولا کمتره و به مرور زمان اگه درخواست بدید بیشتر میشه. ترجیحن زیر پست عم راه و اسپویلر ننویسید که واسه بقیه اسپویل نشه. اول سوال شب بعدی عم راه قبلیو میگیم که اگه خواستید برید ببینید از اونجا. طبیعتن اگه استقبال کنید ماعم خوشال میشیم و فعال تر میشیم 6__9

 

خب سوال اول از این قراره :

یه زمین دایره ای شکل داریم که محیطش 1 متره. روی محیط زمین n تا پمپ بنزین هستن که با اعداد 1 تا n شماره گذاریشون کردیم. توی آی امین پمپ بنزین Xi لیتر بنزین وجود داره. Xi>=0 هستن و جمع Xi ها هم 1 میشه. حالا ما یه ماشین داریم که باکش اول کار خالیه و برای L متر جابجا شدن به L لیتر بنزین نیاز داره. ثابت کنید پمپ بنزینی وجود داره که بتونیم از اونجا در یک جهت خاص شروع به حرکت کنیم و کل محیط دایره رو دور بزنیم و به سر جای اولمون برگردیم.

 

نویسنده : امید آزادی

  • شااززز منگولیا
۱۰
خرداد

سلام


یه آزمونی رو ما آماده کردیم که قراره جمعه 11 خرداد تو سایت Quera برگزار بشه.

سعی شده که آزمون شبیه فاینال های عملی دوره تابستون باشه.


همین دیگه.

  • شااززز منگولیا
۱۲
مهر
سلام!

خیلیا میگن که دیگه شاززز مثل قدیم نیست! من خودم چندسال پیش خیلی حس جالبی داشتم وقتی میومدم تو شاززز و همیشه آرزوم بود مثل این آدم خفن‌های شاززز بشم! من مطمئنم آدم‌های الان شاززز هم دست کمی از اونا ندارن (طبیعتا منظورم جز خودمه)‌ و واقعا دوست دارن که شاززز و روحیه و حس پشتش رو زنده نگه دارن (البته اینجا من هم هستم!) شما هم بیاید و به دوستاییتون که دیگه به شاززز سر نمیزنن هم بگید بیان و تلاش کنیم که شاززز رو سر پا مثل همیشه نگه داریم!

در سالی که پیش‌رو داریم تمام تلاشمون رو می‌کنیم که به صورت منظم فعالیت بکنیم و با کمک همه‌ی طلاها آزمون‌های تئوری و عملی خوبی رو برگزار بکنیم، طوری که واقعا آموزنده و مفید باشه.

کلا اگر ایده‌ای در مورد این‌که چه کارهایی خوبه انجام بدیم و چه کم و کاستی‌هایی سال (های)‌ پیش بوده دارید حتما توی نظرات بگید،‌ همچنین نظرتون در مورد انتقال وبلاگ به جایی دیگه بگید.

 

ایام به کام!

 

  • شااززز منگولیا
۱۰
مهر
سلام،

یه سال دیگه هم گذشت و طلاهای جدید مشخص شدن. به همشون تبریک میگیم.

امسال سعیمونو کردیم که کارهایی که می کنیم مفید باشه و به درد بخوره و چیزهایی باشه که تمرکز و منابع تمرین موجود براشون کمتره. اگه کم کاری ای بود، ببخشید و حلال کنید.

نویسنده های جدید هم اضافه شدن و احتمالا به زودی کارشونو شروع می کنن.

شاد و موفق باشید ;)

  • شااززز منگولیا
۲۱
تیر
سلام به همگی ;)

ایشاا... قراره یه آزمون آزمایشی شبه مرحله 3 توی سایتcodesharkروز سه شنبه ساعت 9 صبح برگزار بشه. طرح آزمون با بچه های تیم بوده. سعی شده سطح سوالا نزدیک به مرحله 3 باشه حتما بدین و به دوست هاتون هم اطلاع بدین. تو این سایت سوال های مرحله 3 سال های قبل هم قرار گرفته. حتما سعی کنین تو این چند روز باقی مونده سوالا رو بخونین و کدش رو بزنین.

  • شااززز منگولیا
۲۰
تیر
سلام بچه ها

 

همون جوری که میدونید، از چند روز بعد از امتحان مرحله 2 تا همین چند وقت پیش، بلاگفا خراب بود و خب متاسفانه ما نتونستیم زمان آمادگی مرحله 3 باهاتون همراه باشیم و کمکی بهتون بکنیم.

مثلا من می خواستم یه پست بنویسم در مورد نحوه مرحله 3 خوندن، که خب بلاگفا نمیذاشت دیگه :)

 

یه پستی هست که پارسال تو چلنجر نوشتم، سطحیه ولی خوبه.ایناهاش: بلاگفا کلا با بلاگ مشکل داره، نمیذاره لینک بدم! تو گوگل سرچ کنید "چلنجر" برید پست "اندر احوالات مرحله 3 خواندن" رو بخونید.

کاری هم که این یه هفته باید بکنید فکر کنم معلومه دیگه، باید بشینید امتحان های م3 های سال های پیش رو از خودتون امتحان بگیرید و میتونید بقیه وقتتون رو هم با یه سری امتحان مشابه که تو متن چلنجر توضیح دادم، پر کنید.

 

یه کلاسی هم هست که انتشارات دانش پژوهان گذاشته برای آمادگی مرحله 3 و بیشتر مخصوص شهرستانی هاست. میتونید اطلاعات این کلاس رو تو اینسایتپیدا کنید.

 

شاد و سرزنده باشید! :)

 

پ.ن : راستی یادم رفت، نتایج رو هم که دادن. تبریک می گم به همه قبول شده ها و امیدوارم همه قبول نشده ها هم تو ادامه زندگیشون موفق باشن. سال دومی هایی هم که قبول نشدن، صرفا باید بشینن خوب بخونن، سال دیگه قبول شند :) راستی یادتون نره باید کلی هم کد بزنید ها، فقط تئوری بخونید، زود از رقابت طلا جا می مونید.


,,,
  • شااززز منگولیا
۰۵
تیر
سلام،

متاسفانه به علت مشکل سرور بلاگفا، بسیاری از مطالب سال اخیر از روی وبلاگ حذف شده. خوشبختانه اکثر این مطالب به صورت آرشیو در دسترس هستن و به مرور زمان اضافه میشن.

 

موفق باشید. ;)

 

  • شااززز منگولیا